17:00

Emmaboda IS B

Referat: HIF/MIF - Emmaboda IS B

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Söndag 11/9 mötte vi Hjortsberga på bortaplan i dam div3. Matchen inleddes med ett inte allt för väl fungerande passningsspel från något av lagen utan mest tjong och hoppas på det bästa i nästa läge istället. I minut 7 så får vi ett mål emot oss då vi inte riktigt hinner med och kanske är lite för passiva i besluten om vem som gör vad och 1-0 . Vi kan ta ett skitmål såklart och nästan omgående tar vi tag i saker och hittar lite linjer i spelet samt kliver på och visar vår närvaro på planen . 1-1 i 18 minuten kommer rättvist genom Matilda och även 1-2 som kommer genom Alice i min 24 då vi " ångar" på framåt. Nu är vi i ledning och där och då känns det som att vi slår av på takten igen och spelet jämnar ut sig samt att vi bjuder in motståndet till flera chanser där Hanna är stabil och räddar oss och vi får med oss en 1-2 ledning in i pausvilan. Andra halvlek inleddes som i första med hafsigt spel från båda lagen och spelet inte riktigt fungerar som vi vill samt att vi ligger lite för långt från våra motståndare i det defensiva. 2-2 i minut 59 kommer på en omställning där vi inte riktigt hinner med och än en gång så är faktiskt detta en väckarklocka för oss. Det är dags att steppa upp lite och göra lite mål igen. Så blir det också och bara minuten senare så sågar sig Vera igenom på kanten och trycker in 2-3 i min 60. Nu har vi fått upp känslan för spelet och ökat tempot samt passningar som sitter med bra precision. Åter igen kommer Vera igenom på kanten och skär in och tar skott som målis inte kan hålla utan Lydia som står helt ren kan rulla in retur i öppet mål ,2-4 i min 63. Nu har vi stängt butiken för dagen och vi gör jobbet definitivt över hela planen och skapar även fler chanser framåt . Matchen slutar 2-4 till oss och en lätt sammanfattning är nog att : Vi gjorde jobbet när vi behövde och det är inte illa att kunna ha ett gäng som kan plocka fram lite extra när det behövs ,Bra jobbat alla. Lite extra plus till Hanna Amelia Vera denna match .